Biologische wereld ontmoet elkaar op de BioFach

De BioFach is ’s werelds meest toonaangevende beurs voor biologisch voedsel. Van 15 tot 18 februari 2017 is het exhibition centre in Neurenberg de plaats voor biologisch voedsel. De BioFach laat een uitgebreid en inspirerend assortiment gecertificeerde producten van over de hele wereld zien. Ontmoet specialisten, ontdek actuele trends, maak kennis met innovatieve nieuwkomers en maak gebruik van de vele mogelijkheden om te netwerken.

Strategie voor de toekomst

In 2017 is er speciale aandacht voor de Duitse biologische sector. Onder het mom “Bouwen aan een biologische toekomst – bio creëert toekomst” krijgt de Duitse bio sector speciale aandacht. De landbouwminister van de deelstaat Beieren, Christian Schmidt legt uit: “Bio wordt steeds populairder bij de consument, de biologische landbouw is een aanvulling op de gangbare landbouw en is inmiddels een belangrijke pijler van de Duitse landbouw en de voedingsindustrie. Mijn doel is om de productie van biologische producten in Duitsland te vergroten. Om deze reden is een  strategie voor de toekomst van de biologische landbouw geïnitieerd. Deze strategie zal ik presenteren op de BioFach 2017. Met de benoeming van Duitsland, Land of the Year, BioFach 2017′ kan de Duitse biologische sector met de ondernemingsgeest en de innovatieve kracht de verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van de biologische ontwikkelingen in de wereld.”

 

Economisch systeem

“Met de presentatie van Duitsland als land van het jaar op de BioFach 2017 willen we samen met het ministerie van Landbouw, de prestaties van de sector laten zien en beschrijven hoe de biologische industrie verantwoordelijkheid neemt op internationaal niveau. We willen ook een bijdrage leveren aan de toegenomen aandacht voor biologische levensmiddelen over de hele wereld als een kennis- en waarde gebaseerd economisch systeem, “zegt Dr Felix Prinz zu Loewenstein, voorzitter van de Nationale Bio federatie van de Organic Food Industry (BÖLW). De federatie is de nationale ere-sponsor van de BioFach

 

Op 16 en 17 februari vindt tijdens de BioFach het congres STADTLANDBIO plaats. Hier zal in workshops worden in gegaan op de rol van de lokale autoriteiten in bijvoorbeeld overheidsopdrachten in de stimulatie van biologische productie. Centraal is ook de kwestie van coherent beleid. Dat wil zeggen: hoe kunnen de EU, de afzonderlijke lidstaten en de lokale overheden optimaal samen werken op het geibed van biologische productie. Tegelijkertijd met de BioFach vindt ook de beurs Vivaness plaats. Vivaness is de internationale vakbeurs voor Natural Personal Care.

 

Cijfers:

Wereldwijd is de Bio-Markt 80 Miljard US dollar. In europa groeit het biologisch areaal met meer dan 500.000 ha. De groei in zowel de Verenigde Staten als in Europa vindt plaats met dubbele cijfers. Voorlopers in Europa zijn Duitsland, Denemarken en Zwitserland. Ook in het Verenigd Koninkrijk neemt de markt voor biologisch na een aantal jaren stabiliteit weer toe.