Familiemaaltijd:
Een gerecht als Couscous is een voorbeeld van multiculturele agf. Couscous heeft specifieke ingrediënten maar heeft ook een speciale betekenis. Couscous is een traditioneel Noord-Afrikaans gerecht dat wordt gegeten als familiemaaltijd. De basis voor couscous zijn deegbolletjes van durumtarwe. Deze wordt gestoomd. In het geval dat het deeg gekookt wordt, is het geen couscous maar risotto. Naast de deegballen bevat couscous meerdere groente: koolraap, peen, courgette, pompoen, zoete aardappelen tuinbonen en kikkererwten. Dat is een combinatie van groenten die niet in de reguliere supermarkten te koop zijn. Dat betekent verzamelen voor de Marokkaanse families. Met grote regelmatig want couscous is de maaltijd die hoort bij heilige dag. De vrijdag is de heilige dag voor de Islam. Een couscous maaltijd wordt traditioneel gegeten uit de pan maar inmiddels is opscheppen op borden ook geaccepteerd. En groente neemt altijd een groot deel van de maaltijd in. Een maaltijd als couscous en de gebruiksmomenten geven wel aan dat er mogelijkheden zijn om AGF producten gericht aan te bieden aan Noord-Afrikaanse families.
Het uitgebreide verhaal of de multiculturele samenleving en het effect op de AGF sector is te lezen in CHAIN Magazine van februari 2017.