Aardbeien voor elk seizoen bij Vissers Plant Innovators

 Zomers, fris en gezond. De aardbei is bij uitstek het fruit dat de zomer beleving in zich heeft. Vissers Aardbeiplanten BV is de partij die in staat is om consumenten van de zomerse beleving zo lang mogelijk te genieten. Vissers profileert zich als Plant innovators en dat maken ze waar door niet alleen aardbeiplanten te vermeerderen maar ook door nieuwe rassen te veredelen.
 
Seizoen
CHAIN Digitaal is in gesprek met Bert de Vries van Vissers en De Vries schetst de wereld van aardbeirassen: “Tot niet zo heel lang geleden was de Nederlandse aardbei productie voor 90% ingevuld met een ras, Elsanta. Elsanta werd en wordt geteeld in de periode april tot november in verschillende teeltsystemen. De grootste volumes Elsanta worden geleverd van april tot augustus.
Inmiddels zijn er meerdere rassen op de markt die allemaal afzonderlijk optimaal presteren in verschillende teeltsystemen. Deze nieuwe rassen zijn optimaal in het seizoen waarin ze worden aangeboden. “
 
Smaakvolle aardbeien
De Vries neemt het ras Harmony® “P061103” als voorbeeld. Met het ras Harmony® “P061103” biedt Vissers het zomerse gevoel van de aardbei in de periode van augustus tot en met november. Harmony® “P061103”is een ras dat het resultaat is van een veredelingsprogramma waar Vissers 10 jaar geleden mee is gestart. De kaders van dit veredelingsprogramma zijn heel duidelijk en worden consequent nageleefd: smaakvolle aardbeien met een sterk wortelgestel. Dit sterke wortelgestel zorgt dat de plant weerbaarder is tegen aantastingen. En weerbare aardbeien zijn sterke aardbeien die heel goed passen in duurzame teeltsystemen. Harmony® “P061103” is een mooie aanvulling in het najaar op de zomerrassen.
 
Optimaal assortiment
Maar Vissers heeft meer. Vissers heeft het meest uitgebreide pakket aardbeirassen in Nederland. Door dit uitgebreide pakket is Vissers in staat om voor alle marktsegmenten een optimaal assortiment te bieden waarmee gedurende het gewenste seizoen goede smaakvolle aardbeien kunnen worden aangeboden.
 
De aardbei is allang niet meer exclusief beschikbaar in de zomer. Het aardbeienseizoen is inmiddels veel langer geworden. Het pakket van Vissers maakt dat ook in de andere seizoenen het zomerse gevoel van de aardbei kan worden geproefd. De aardbei is bij uitstek het fruit dat de zomer als intrinsieke waarden bij zich draagt.