AGF speerpunt in tankstation QICHI aan snelweg A13

Door Ulko Stoll / 20 november 2017

Vergeet het klassieke tankstation in Nederland met in de shop rijen rechte schappen vol chips, chocolade en suikerwerk. In Esso tankstation Ruyven aan snelweg A13 bij Pijnacker opende QICHI, een formule waarin naast broodjes en koffie er in de tankshop de hoofdrol is voor ter plekke vers bereide salades, fruit en aardappelen. Een revolutie.
 
Salades, bowls, groentes, een keuze aan fruit om ter plekke te eten of voor onderweg en friet. Niet uit de diepvries, maar ter plekke voor het oog van de automobilist geschild, gesneden en gefrituurd van verse aardappelen. Esso tankstation Ruyven aan de A13 tussen Rotterdam en Den Haag biedt het in de vorm van formule QICHI. Een versaanbod van AGF is aan de snelweg in Nederland nog zeldzaam. Nog, want de ontwikkelingen gaan snel en de consument wil niets minder dan hoge kwaliteit verse producten, óók in het tankstation. Maar friet ter plekke gemaakt van verse aardappelen is in een Nederlands tankstation niet eerder vertoond. En een metersbrede counter gevuld met ijs waarop verse salades gekoeld worden gepresenteerd, is ook nieuw. Alles om maar een zo hoog mogelijke kwaliteit en versuitstraling te bereiken.
 
Regionaal
In QICHI, de eerste in Nederland, neemt AGF een prominente plaats in. Niet toevallig, want in QICHI is voor het aanbod en de presentatie minder gekeken naar de retail, maar is de horeca de inspiratie. Wie de leveranciers van de aardappelen, groente en fruit aan QICHI zijn, wil communication coordinator Annabel Lammers van NRGValue Retail Nederland niet zeggen. “QICHI is een pilot en het assortiment wordt steeds verder verbeterd en aangescherpt. In dit stadium doen we geen uitspraken over leveranciers.” Volgens bronnen zou veel van het AGF-aanbod afkomstig zijn van regionale aanbieders uit de omgeving van het tankstation, de regio Pijnacker. Een stap die past in de filosofie van NRGValue dat zegt ‘een nieuwe standaard’ te willen bieden voor de invulling van de backcourt van tankstations. Hierin staan een breed aanbod verse foodproducten en de beleving van de klant in de shop centraal. Daarom wordt QICHI ook gepresenteerd als ‘de perfecte tussenstop’ en minder als de formule om ‘even te tanken’. QICHI is een foodserviceformule, nadrukkelijk te zien aan het brede versaanbod van de broodjes en de koffie tot de salades, pizza’s, sushi, burgers, friet, sappen en smoothies.