ARCO presenteert nieuwe verpakkingslijn tijdens Fruit Logistica

Hoge capaciteit verpakkingsconcept reduceert weggeefgewicht met 5%
Producenten en verpakkingsbedrijven die hun groenten en fruit afzetten in verpakkingen met een minimaal gewicht staan voor de uitdaging: “Hoe verpak ik mijn producten snel en efficiënt en met zo min mogelijk weggeefgewicht?” Speciaal voor deze bedrijven ontwikkelde ARCO een nieuwe zelfsturende verpakkingslijn met een slimme Light to Perform functie waarmee producenten maar liefst 4% tot 6% besparen op productverlies door overgewicht in de verpakking.
Hogere weegcapaciteit en lagere investering
ARCO uit Horst ontwikkelt innovatieve machines en installaties voor het wegen, verpakken en pelletiseren van onder andere producten in de agro en foodindustrie. Om kleine producten nog efficiënter op een minimaal gewicht te kunnen afwegen heeft de Light to Perform weegmachine een belangrijke innovatie ondergaan. De nieuwe weeginstallatie is flexibeler en heeft een ander uiterlijk gekregen. Met het nieuwe Light to Perform weegconcept kunnen hogere capaciteiten worden gehaald. Om dat te bereiken is het mogelijk om aan twee zijden van de weegmachine te werken; met twee operators in plaats van één.
Meer flexibiliteit en kortere terugverdientijd
Naast een hogere capaciteit biedt de nieuwe weegmachine ook meer flexibiliteit. Bij de nieuwe Light to Perform weeginstallatie kan zowel van rechts naar links als van links naar rechts worden gewerkt. Het aantal weegunits in de machine is gereduceerd van 10 naar 6. Hierdoor kan de machine tegen een gunstigere prijs worden geleverd. De nieuwe weegmachine kent daardoor een kortere terugverdientijd en een hogere Return On Investment (ROI).
Voor verpakkingen met minimum gewicht van 50 tot 1000 gram per verpakking
De nieuwe zelfsturende weegmachine met Light to Perform functie van ARCO is ideaal voor producten die in de verpakking worden geplukt zoals champignons, zacht fruit (frambozen, blauwe bessen), snackgroenten en tomaten of voor groenten en fruit die in de verpakking worden afgevuld en in gewicht variëren. De weegmachine is onderdeel van een verpakkingslijn en geschikt voor verpakkingen met elk gewenst gewicht tussen de 50 en 1000 gram.
Nieuwe Light to Perform weegmachine tijdens Fruit Logistica 2018 in Berlijn
ARCO toont haar nieuwe verpakkingslijn voor het eerst aan het publiek op 7, 8 en 9 februari 2018 tijdens de Fruit Logistica in Berlijn. Bezoek ARCO in hal 7.1b stand B-04. Kijk voor meer informatie over de nieuwe zelfsturende verpakkingslijn met Light to Perform functie op www.arco-solutions.nl.