Dé Bio-beurs is voor iedereen die professioneel geïnteresseerd is in biologisch

Door Ulko Stoll / 20 december 2017

De Bio-beurs vindt elk jaar in januari plaats, in de IJsselhallen in Zwolle. De beurs wordt sinds 2015 georganiseerd door Bionext en Libema. De beurs richt zich op iedereen die werkzaam is in de biologische sector: van boer, handel en verwerking tot en met winkeliers. Ook adviseurs en onderzoekers vinden er hun plek. Alle producten op de Bio-beurs zijn (mits mogelijk) gecertificeerd als biologisch product.
 

Meer dan 70 workshops & lezingen

Tijdens de Bio-beurs is er een zeer uitgebreid inhoudelijk programma met meer dan 70 workshops en presentaties. Op het hoofdpodium zijn dagelijks debatten, lezingen en presentaties. In de kleinere zalen lopen er 4 workshops parallel. Bij het aanbod is rekening gehouden met thema’s voor horeca, catering, winkeliers, handel en verwerking en boeren en telers. De onderwerpen zijn divers.
 

Ruim 350 exposanten

Op de Bio-beurs vindt u volop inspiratie en kennis bij meer dan 350 bedrijven en exposanten. Ga in gesprek met de grote spelers in de biologische sector. Of ontdek interessante nieuwe producten op het ondernemersplein waar startende bedrijven zich presenteren.
 
Nieuw in 2018
 
Pureness: Beauty, Wellness & Health 
Pureness is een nieuw onderdeel van de Bio-beurs. Bij Pureness ligt het accent volledig op de ontwikkelingen in gezonde en natuurlijke lifestyle producten met de hoogste kwaliteitseisen. Waaronder keurmerken voor natuurcosmetica, visagisten en andere experts. Binnen het algemene workshopaanbod is elk jaar extra aandacht voor startende ondernemers en de laatste ontwikkelingen in onderzoek. De beurs biedt volop kennis en inspiratie.
 
 
BioMechaTech: Mechanisatie & Techniek
De Bio-beurs breidt de aandacht voor mechanisatie en techniek in 2018 sterk uit met het een nieuwe BioMechaTech-hal. Demonstraties, het meet&greet terras en stands met techniek en mechanisatie voor de biologische landbouw. Want ook de biologische landbouw integreert in hoog tempo nieuwe technologische oplossingen die de natuurlijke en duurzame biologische landbouw versterken.
Van slimme grondwater meting, drone gestuurde informatie over de groei van de gewassen in het veld, geautomatiseerde melkrobotsystemen, lichtgewicht schoffeltrekkers tot GPS-besturing, zaai- en planttechniek, grondbewerking en innovatieve stalsystemen.
Uniek aan de BioMechaTech is dat het de mogelijkheid biedt voor live demonstraties op een echte (zand)bodem. De BioMechaTech wil dromen met de voeten in de modder.  Er worden toekomstbestendige oplossingen gepresenteerd.
 
Marktkramen en workshops
Ook in het inhoudelijk programma is er dit jaar speciaal aandacht voor de technologische ontwikkelingen binnen de biologische landbouw. Hierin komen thema’s als drone techniek, block-chain technologie, sensortechniek en robotica aan bod. Ook de vertrouwde marktkramen zijn onderdeel van de BioMechaTech. Standhouders zorgen samen met de Bio-beurs voor een goede sfeer en uitstekende presentatie.
Mikrocentrum
Voor de BioMechaTech werkt de Bio-beurs samen met Mikrocentrum. Met de samenwerking worden de leden van Bionext en Mikrocentrum samengebracht. Op die manier kunnen high-tech bedrijven in contact komen met de eindgebruikers van door hun ontwikkelde producten en technieken.
 
Bio-beurs, de biologische vakbeurs
17 & 18 januari 2018
IJsselhallen Zwolle