Geslaagd eerste Vak Event Groente & Fruit helden

Door Ulko Stoll / 22 juni 2018

Een nieuw AGF-avontuur is gestart
De eerste editie van het Vak Event Groente & Fruit helden is donderdagavond afgesloten. Onder muzikale klanken van violiste, dj en producer Katya Gabeli kon er worden genoten van de VEG. BBQ met uitsluitend groente en fruit. De organisatie kijkt terug op twee kleurrijke dagen in de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam vol inspiratie vanuit uiteenlopende invalshoeken.
Exhibition manager Raymond Siliakus: “Anderhalf jaar geleden startte het idee voor een vakevent voor de AGF-wereld. Samen met Founding Partners uit de branche hebben we dit verder vormgegeven. Er zijn zoveel mooie producten met een verhaal, van heel dichtbij en bekend tot ver weg en vergeten. Die verdienen een podium en dat is VEG. Onze droom was een event dat alle zintuigen prikkelt en dat is gelukt. We hebben een grote diversiteit aan bezoekers gezien, van groentespecialisten tot horecaondernemers en zorgprofessionals.” Kortom: een nieuw initiatief in de AGF-wereld met een nieuwe insteek op een nieuwe locatie.
Op beide dagen was er een divers programma met sprekers die nieuwe initiatieven en inzichten deelden. Radiopresentatrice Margreet Reijntjes trad op als dagvoorzitter. Arts en onderzoeker David van Bodegom opende het event. Zijn boodschap: er is meer aandacht nodig voor gezondheidspreventie, niet door met het vingertje te wijzen maar door mensen te verleiden meer groente en fruit te eten. Hoe je dat kunt doen, was een terugkerende vraag tijdens het event. De conclusie: er zijn initiatieven genoeg maar om het verschil te kunnen maken, is samenwerken essentieel. Juist dat is wat een vakevent als VEG. relevant maakt. VEG. verbindt kennis en mensen om de groente- en fruitconsumptie te stimuleren.
Topkoks Mari Maris en Friedjof Kempenaar gingen aan de slag met de tentoongestelde producten en zorgden voor nieuwe smaaksensaties. Zoals groentesommelier Guus Vredenburg zei bij zijn presentatie: “AGF zit vol met smaak!”