Groenten en fruit ijsjes

Door Ulko Stoll / 24 juli 2018

Smart Ice is een organisatie die innovatieve diepgevroren voedingsconcepten ontwikkelt. Na jaren onderzoek heeft de organisatie een nieuwe vriestechnologie uitgevonden, waarbij het homogeniseringsproces centraal staat. Hiermee lukt het om, met behoud van de structuur en bite en zonder toevoeging van suikers en/of vetten, groente en fruit ijsjes te ontwikkelen van 100% groenten, fruit en plantaardige vezels. Het eerste resultaat is  verkrijgbaar in twee smaakvarianten in het ijsschap van vrijwel alle Albert Heijn winkels: Groenten en Fruit Frozzies van Sapp.
 
Homogeen bevriezingsproces
De technologie zorgt ervoor dat het smeltpunt van alle ingrediënten in het ijsje gelijk is. Eenvoudig gezegd kan Smart Ice met behulp van alleen natuurlijke voedingsvezels, groenten en fruit een homogeen product maken. De typische naaldstructuur bij reguliere fruitsijsjes blijft achterwege. Dit draagt bij aan de goede structuur en bite. Voor de Sapp Groenten en Fruit Frozzies heeft het homogeniseringsproces nog een bijkomend voordeel: ijsjes smelten langzamer dan een gemiddeld water- of fruitijsje.
 
Groente en fruit op een stokje
De Groenten en Fruit Frozzies van Sapp zijn een bron van vitamine C en rijk aan vezels. Met slechts 24 tot 28 kcal, het verantwoorde alternatief binnen de categorie ‘ijs op een stokje’. Daarnaast bevatten de ijsjes geen conserveringsmiddelen en smaak- en kleurstoffen. De ijsjes zijn glutenvrij en volledig plantaardig, dus ook geschikt voor veganisten.
 
Smaakvolle traktatie
De ijsjes zijn verkrijgbaar in twee verschillende smaken: 1) Wortel, banaan, peer, mango, appel en pastinaak en 2) Broccoli, mango, peer en appel. De verpakkingen en folies van de Groenten en Fruit Frozzies zien er speels uit. Kortom, een zomerse en verantwoorde traktatie voor jong en oud.