Healthy Food Congress: grensverleggend

Door Ulko Stoll / 31 mei 2017

Op 8 september a.s. organiseert de Stichting Food for a better life style* in samenwerking met een aantal gerenommeerde wetenschappers het Healthy Food Congress in het World Forum in Den Haag. Dit is een nieuw en inspirerend congres over actuele onderwerpen met betrekking tot gezonde voeding van jong tot oud. Het congres is een unieke samenwerking tussen wetenschappers, zorgprofessionals, innovators en professionals in groente- en fruit.

Het Healthy Food Congress vindt plaats aan de vooravond van het internationale ESPEN (European Society For Clinical Nutrition and Metabolism) voedingscongres wat in het teken staat van gezondheidszorg en voeding en als thema dit jaar heeft ‘Nutriton meets Innovation’. Tijdens dit 4 daagse congres verwacht ESPEN vierduizend internationale bezoekers uit de medische en voedingssector.

Uniek concept
Kinderarts Koen Joosten, initiator van het Healthy Food Congress en tevens voorzitter van het platform Gezonde Voeding 0-4-jarigen: :“Uniek is dat we de medische wereld verbinden met de ondernemers uit de voedselbranche en met name de AGF-branche. Alleen samen kunnen we iets structureels in gang zetten als het gaat om gezonde voeding.” Voor het eerst worden dit jaar ook internationale collega’s betrokken bij het congres, om te zien wat er in Europa gebeurt op het gebied van gezonde voeding. “Dit is een uniek concept en nog nooit eerder vertoond in Europa”, aldus Gert Mulder, directeur GroentenFruit Huis.

Vier thema’s
Tijdens het congres worden vier thema’s behandeld. De dag begint met, ‘The First 1000 Days’, over de ontwikkeling van een gezonde levensstijl bij zwangere vrouwen en de eerste levensjaren van een kind waarbij vroege smaakontwikkeling essentieel is. In het thema ‘Best Practices in Improving Health’ wordt getoond welke initiatieven hebben geleid tot een gezonder voedingspatroon. Het derde thema gaat over de vraag of iedereen een persoonlijk voedingsplan nodig heeft (Personalized Nutrition), of op weg naar een gezonde levensstijl volstaan kan worden met enkele algemene aanpassingen in het voedingspatroon (Generalized Nutrition). De dag wordt afgesloten met het uitdagende thema ‘Food Trends’ om te laten zien welke innovatieve ontwikkelingen in de toekomst gaan bijdragen aan een gezonder voedingspatroon.

Het Platform Gezonde Voeding 0-4 jarigen, GroentenFruit Huis en Koppert Cress organiseren het Healthy Food Congress. Zij doen dit vanuit Stichting Food for a better lifestyle. Professionals uit de voedingstuinbouw en de gezondheidszorg worden met elkaar in contact gebracht, met als doel te komen tot concepten en acties die aanzetten tot een hogere consumptie van groenten en fruit