Kennis belangrijke aspect op Vakbeurs Vollegrond

Door Ulko Stoll / 6 november 2018

Op 28 en 29 november 2018 vindt de eerste editie van Vakbeurs Vollegrond plaats in Evenementenhal Venray. Kennis is een belangrijk aspect tijdens de vakbeurs. Er staan diverse lezingen, workshops en een excursie op het programma.
 
Workshop over rendement in de vollegrondsgroenteteelt
Op de eerste beursdag is er een workshop met fiscale tips, bedrijfsontwikkeling en fiscale maatregelen die mogelijk zijn als gevolg van droogte in 2018. Een zeer actueel onderwerp, gezien de droge en hete zomer die we achter de rug hebben. De workshop wordt gegeven door René Boots, agrarisch bedrijfsadviseur bij ABAB Accountants en Adviseurs, en Ulko Stoll. Geïnteresseerden voor deze workshop dienen zich aan te melden via www.vollegrondsgroente.netin het blok ‘gewasnetwerkdagen’ bij vakbeurs vollegrond.
 
Kennistheater
Een belangrijk onderdeel van Vakbeurs Vollegrond is het kennistheater. Het programma is nu deels bekend. Jan Vullings, hoofdredacteur Groenten & Fruit, geeft een lezing over het keurmerk PlanetProof en het project TopCrop. Judith Oerlemans en Etienne van Regenmortel, van Jadis Agri B.V., gaan in op het biologische product EVR. Hans van der Staak, docent bodemkunde en bemesting bij MBO Helicon en agronoom bij Den Ouden Groep, geeft een interactieve lezing over bodemvruchtbaarheid en kringlooplandbouw. Dacom Farm Intelligence gaat het hebben over precisielandbouw, nu en in de toekomst. Bejo Zaden B.V. belicht de belangrijke rol die bijen hebben in de voortplanting van planten.
 
Excursie productie van bodemverbeteraars
Ter aanvulling op Vakbeurs Vollegrond biedt de beursorganisatie een interessante excursie om de trots van de regio te laten zien. Bij Den Ouden Locatie Land van Cuijk in Haps (15 minuten vanaf Venray) worden op een duurzame manier groene stromen verwerkt tot de meest hoogwaardige bodemverbeteraars en groencompost (RHP-compost). De excursie bestaat onder andere uit een deskundige rondleiding langs de verschillende productieprocessen en bodemverbeteraars. Geïnteresseerden kunnen na aanmelding (via www.vakbeursvollegrond.nl) gratis deelnemen aan de excursie, die op beide beursdagen wordt georganiseerd. Het vervoer van en naar de excursie met een touringcar is inclusief.
 
 
Emily Timmerman, Easyfairs/Evenementenhal