Taste Experience Center geopend

Door Ulko Stoll / 24 april 2018

De keuze voor een nieuw ras is meer en meer gebaseerd op de wensen van de consument. Een belangrijke verandering voor de hele keten.
Telers, handelaren en supermarkten zijn dagelijks bezig met het produceren en verhandelen van versproduct en stellen hieraan hoge eisen om te voldoen aan de wensen van consumenten, nu en in de toekomst. Partijen in de keten zijn op zoek naar nieuwe, innovatieve producten waarbij de  nadruk ligt op aspecten zoals smaak, gezondheid en gebruiksgemak. Samenwerking is hierbij belangrijk, kennis wordt zo gedeeld om nieuwe, succesvolle producten te ontwikkelen, telen en promoten.
Als zaadbedrijf spelen we hierop in en willen we de teler met zijn ketenparters een platform geven om de nieuwste producten te beoordelen en te proeven. Maar ook om gezamenlijk ideeën op te doen voor innovatie, met als doel een product te ontwikkelen dat uiteindelijk via de schappen van de supermarkt bij de consument terecht komt. Het is voor een zaadbedrijf  belangrijk om te begrijpen welke wensen en behoeften er in de keten zijn. Zo kunnen nieuwe rassen en bijbehorende concepten ontwikkeld worden, die voldoen aan de wensen van alle betrokken partijen.
Het Hazera Taste Experience Center is een inspirerende omgeving om het gesprek met elkaar aan te gaan, en zo beter inzicht te krijgen in de wensen en behoeften bij telers, handelsbedrijven, retailers en consumenten. Elke partij in de keten heeft zijn specifieke wensen die hier op elkaar afgestemd kunnen worden. Gezamenlijk kunnen we ervoor zorgen dat er aan het begin van het veredelingstraject reeds rekening wordt gehouden met zowel de agronomische aspecten voor telers, alsook de wensen en behoeften van de andere partijen.
In het Taste Experience Center in Bleiswijk geeft Hazera de keten een kijkje in de keuken en kunnen de nieuwste producten beoordeeld worden op o.a. smaak, presentatie  en houdbaarheid. Voor telers is er ook de mogelijkheid om de nieuwste tomatenrassen te beoordelen in de kas. In 2017 is een locatie in Spanje geopend waarbij, naast tomaten, ook meloen, komkommers en paprika’s te beoordelen zijn. In de loop van 2018 zullen diverse nieuwe centra in Israel en USA geopend worden.
Graag nodigen wij u uit om het Taste Experience Center te bezoeken en met ons in gesprek te gaan om ideeën uit te wisselen. Het Center is geopend vanaf 2 april. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met:
Geert van der Wel                  geert.van.der.wel@hazera.comof +31 6 34 59 45 16
Marcel van Kester                  marcel.van.kester@hazera.comof +31 643 84 07 34
Arjan van Steekelenburg      arjan.van.steekelenburg@hazera.comof + 31 6 42 48 07 35
U kunt het Taste Experience Center van Hazera vinden bij het Delphy Improvement Center (Violierenweg 3, Bleiswijk).